Ремонт на компресор климатик

20Oct - by Сервиз Адрес - 0 - In serviz-adress.com




СЕРВИЗ на АДРЕС – СОФИЯ


Първото нещо  при проблем в автоклиматик е той да спре да работи , всеки шофьор си мисли , че климатикът е останал без фреон  , т.е. се нуждае от зареждане или дозареждане .Тогава започва търсенето на сервизи , цени, а обикновенно цената на услугата взима позиция и се спирате на един от евтините сервизи.Тук вече допускате първата грешка.
Извършваме цялостно рециклиране на компресори за автоклиматици SANDEN , DELPHI , DENSO , HARRISON , ZEXEL от автомбили , камиони , бусове , автобуси , селскостопанска техника .

Лагерa на компресора е едно от най-слабите места на климатичната система. При запалване на двигателя, лагерa на компресора се върти постоянно, независимо от това, че автоклиматика не е включен и успешно се износва дори и зимата,  когато за климатичната система дори и не се сещате. Всичко започва с лек шум от към двигателният отсек. Той може да се проявява при загрят двигател или при студен. Когато лагерът се износи прекомерно,  шумът става силен и непрекъснат, но неизбежно започва  и да се загрява, което води до прегаряне на осевото уплътнение и лаковото покритие на ел. бобината на компресора. Най-неприятното е когато лагерът блокира – в този случай освен че се къса ремъка, лагерът превърта в леглото на компресора и в някои случаи се налага подмяна на предното тяло на компресора. Практиката показва,че колкото повече шуми лагера толкова повече нараства стойността на ремонта. При смяната на лагера на компресора като начало се изтегля фреона от системата с помощта на машината за автоклиматици, след което се демонтира компресора от двигателя. С помощта на специална скоба се демонтира шайбата от компресора, на преса се сваля лагера от шайбата, след което се запресова новият лагер. Всичко се събира по обратния ред.

Цена за ремонт на компресор за климатик